Hirdetés

Felmérés az operációs rendszerekről



|

Elégedettebek a felhasználók a Leoparddal, mint a Windows Vistával.

Hirdetés

Egy közelmúltban lezajlott felmérés azt mutatta, hogy a vállalati felhasználók ötször elégedettebbek a Mac OS X Leopard operációs rendszerrel, mint a Windows Vistával.

 

A felmérésben 2200, Egyesült Államok-beli vállalati felhasználó vett részt. Közülük a Mac OS X 10.5 felhasználók 50,3 százaléka nyilatkozta azt, hogy elégetett az operációs rendszerrel. A Windows XP-nél ez az érték 40 százalék volt, a Windows Vistánál pedig mindössze 8 százalék írta, hogy elégedett lenne vele.

 

A felmérés arra is kitért, hogy milyen gyártmányú noteszgépek vásárlását tervezik a cégek az elkövetkezendő 90 napban. Az Apple itt 7 százalékos eredményt ért el, amely Paul Carton, a felmérést végző ChangeWave Research igazgatója igen jó eredmény, főleg annak tükrében, hogy tavaly novemberben is ugyanilyen eredményt ért el a cég, míg a konkuerencia számai lefelé mozdultak. Az előző felméréshez képest a Dell egy, a HP kettő, a Lenovo kettő a Toshiba pedig egy százalékot esett.

 

A jó számok ellenére az Apple természetesen kis szereplője marad a piacnak, a tervezett operációs rendszerek vásárlására vonatkozó kérdésből kiderül, hogy a válaszadók több mint a fele (53 százalék) a Windows XP operációs rendszert fogja megvásárolni a közeljövőben, 20 százalékuk tervezi a Windows Vista beszerzését és nyolc százalékuk szavaz bizalmat a Mac OS X-nek.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.