Hirdetés

Félmilliárd dolláros kalózfogás Kínában



|

Hatalmas csapás a kalózokra: Kínában két bandát kaptak el és félmilliárd dollár értékű hamisítványt foglaltak le.

Hirdetés

Közismert, hogy Kína a hamisított termékek legnagyobb forrása, legyen szó ruhákról, órákról vagy éppen szoftverekről, ami miatt az ország rengeteg kritikát kap. Most szereztek egy jópontot, hiszen a kínai rendőrség két bűnbandát leplezett le és fél milliárd dollár értékű hamisított szoftvert gyűjtött be a gyanúsítottaktól. Az FBI és a rendőrség közös akciója egy már több mint két éve zajló nyomozás végére tett pontot. A két banda Microsoft és Symantec szoftvereket hamisított és árulta azokat világszerte, beleértve az Egyesült Államokat is -- mondta el Gao Feng a Kínai Biztonsági Minisztérium munkatársa. Az is elárulta, hogy a hatóságok 25 embert tartóztattak le és körülbelül 8 millió dollár értékű eszközt koboztak el. Mindezek mellett 500 millió dollár értékű hamisított szoftvert is lefoglaltak -- áll az FBI közleményében.

 

kina_domper.jpg
A lefoglalt hamis programokat megsemmisítik

 


Gao elmondta azt is, hogy a kínai rendőrség 2005-ben szerzett tudomást arról, hogy helyi bandák amerikai személyekkel működnek együtt hamis szoftverek terjesztésében és értesítették az FBI pekingi irodáját.
A BSA szerint Kínában a szoftverhamisítás mértéke csökkent az utóbbi időben, ennek ellenére a felmérések szerint 2006-ban a kalózkodás 40 milliárd dollárral csökkentette a szoftverek eladásából befolyó bevételeket.

 

 

kina_bolt.jpg
Hamisított szoftvert árusító bolt Kínában

 

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.