Hirdetés

Félmilliárdos a Windows 7



|

A Microsoft közlése alapján jelenleg 1,25 milliárd windowsos PC található meg a Földön.

Hirdetés

A tegnapi napon San Francisco városában a redmondi szoftvercég megmutatta a nagyközönség számára, hogy pontosan miként fog kinézni és felépülni a február végén megnyíló - elsőként béta üzemű - Windows bolt, amely az új platformjuk szerves részét fogja képezni. Antoine Leblond, a cég webes szolgáltatások divíziójának a vezérigazgatója a felhasználói bázisok méretével próbálta meggyőzni a világ fejlesztőit, hogy ha tudnak, fejlesszenek Metro stílusú alkalmazásokat.

 



Az általa elmondott számok beszédesek. Ezek alapján jelenleg világszerte 1,25 milliárd Windows operációs rendszert futtató PC található meg, azaz durván majd minden negyedik ember rendelkezik egy windowsos géppel. Ez az összes verziót jelenti, amely mellett a Windows 7 súlya is egyre jelentősebb. Antoine Leblond elmondása alapján a Microsoft már 500 millió licencet adott ki a kezei közül az elmúlt két évben (nyáron Steve Ballmer, a Microsoft vezére még 400 millióról beszélt). Így ha azoknak legalább a 80 százalékát értékesítették, akkor immár 400 milliós a Windows 7 felhasználóinak a tábora.

Összehasonlításként jelenleg 247 millió Android készülék van piacon - 234 millió okostelefon és 13 millió tábla -, míg az iOS készülékek 152 milliós (ebből 112 millió az iPhone és 40 millió az iPad) táborral rendelkeznek. Mindez nem feltétlenül a Microsoft szempontjából jó, hiszen jól látszik az is, hogy az elmúlt években milyen hangsúlyos szereplővé vált az Android.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.