Hirdetés

Felpörgött a Firefox 7



|

Akár 50 százalékkal is felgyorsulhat a böngésző. A http prefix immár rejtve lesz.

Hirdetés

A Mozilla böngészőjét korábban sok kritika érte a memóriafogyasztása miatt. A most megjelent hetes kiadás változtathat ezen, mivel esetében készítője minimum 20 százalékos, optimális esetben 50 százalékos RAM terhelés csökkenést ígér a MemShrink alkalmazásával. "Ez azt jelenti, hogy a Firefox és a meglátogatott oldalak sebesebbek, reszponzívabbak lesznek és csak kevesebb alkalommal fognak megállni. Mindez együtt jár azzal, hogy a böngésző kevesebbszer fog összeomlani, és kifogyni a rendelkezésre álló memóriából" - olvasható a Mozilla fejlesztői blogjában.

 

 



A szokásos biztonsági javítások mellett néhány újdonság került még bele a hetes verzióba. Az újdonságok főként a webfejlesztőknek lehetnek érdekesek. Az új verzió immár Windows alatt hardveresen tudja gyorsítani a HTML5 Canvas objektumokat, támogatja a text-overflow: ellipsis alkalmazását, valamint a Navigation Timing spec mérést, amellyel az oldalak egyes részeink teljesítményét lehet nagyító alá venni.

A végfelhasználók a memória optimalizálás mellett két újdonsággal szembesülhetnek. Egyrészt a Firefox 7 az URL-mezőben többé már nem fogja feltüntetni a "http://" előtagokat, másrészt a Firefox Sync immár szinte azonnal szinkronizálni fogja a könyvjelzőket és a rá bízott jelszavakat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.