Hirdetés

Feltörték az Avast közösségi fórumát



|

Körülbelül 400 ezer felhasználó adatai szivárogtak ki.

Hirdetés

Rosszul kezdődött a hazánkban elsősorban ingyenes vírusirtójáról ismert cseh Avast hete, ugyanis a vállalat ügyvezető igazgatójának hétfői tájékoztatása szerint adatlopás következtében átmenetileg le kellett állítani a vállalat közösségi fórumát. A hétvégi rablás szerencsére csak a fórumot érintette, azaz a támadó(k) kizárólag a felhasználók beceneveihez, bejelentkezési neveihez, e-mail címeikhez és hashelt jelszavaikhoz fért(ek) hozzá.
 

Hirdetés


Banki információk és hasonló különösen érzékeny információk nem kerültek ki, azonban aki az Avast fórumán máshol is használt jelszóval jelentkezett be, annak erősen ajánlott minden egyéb portálon és szolgáltatásban megváltoztatnia a jelszavát. A vállalat szerint a nagyjából 400 ezer regisztrált felhasználóval rendelkező fórum a belsős rendszereiktől izolált, harmadik fél által üzemeltetett környezetben működött.


Az Avast tájékoztatása alapján már dolgoznak egy másik fórummotorra való átálláson, amely következtében a felület nem csak biztonságosabb, hanem gyorsabb is lesz.


(Forrás: PCWorld, Avast | Fotó: bk1bennett)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.