Hirdetés

Feltörték az USA alelnökjelöltjének Yahoo fiókját

|

Senki nincs biztonságban...

Hirdetés

Sarah Palin - Alaszka kormányzója, és az USA alelnökjelöltje - igen kellemetlen hírre ébredt. Magánlevelezésének részletei kerültek ki a világhálóra, miután hackerek sikeresen feltörték Yahoo fiókját. A hírt megerősítette a McCalin-Palin kampány, és felháborodásának adott hangot. "Hallatlan törvényszegésnek vagyunk tanúi, mely a kormányzónő magánéletét érinti. A megfelelő hatóságokat értesítettük, és reméljük, hogy bárkihez is kerültek ki levelek megsemmisíti azokat." - szól a hivatalos nyilatkozat.


Az Anonymous névre hallgató hacker csoportnak sikerült megszereznie a kormányzó leveleit, és a Wikileaks oldalon jelentek meg az első képek, bizonyítandó a "sikert". Nyílván fatális véletlen, de a Wikileaks azóta nem elérhető... Az ott elérhető screenshotokon azonban családtagok és ismerősök teljesen látható e-mail címeinkívül olyan levélrészletek is szerepeltek, melyek egyértelműen nem magánlevelezésből származnak.

palin-in-the-car.jpg


Sarah Palint már többször is vádolták azzal, hogy magánlevelezését használja kormányügyek intézésére, így kerülve el egy esteleges átvilágítási procedúra kellemetlen következményeit. A Wikileaks-en prezentált képek alapján, a gyanúsítgatások igaznak bizonyulhatnak, ami elég kellemetlen lehet az alelnökjelölt számára. Több elképzelés is létezik, hogyan volt lehetséges a Yahoo fiók feltörése. Egy szakértő szerint, a tettesek akár simán ki is találhatták a kormányzó jelszavát, de az is lehetséges, hogy olyan ismeretekkel rendelkeztek Palinról, amelyek segítségével simán új jelszót kértek a Yahoo-tól. A legkifinomultabb megoldás persze az lett volna, ha a hackereknek sikerül egy key-logger szofvtert telepíteni, és egy adathalász támadás során szerzik meg az adatokat, de erre utaló jelek egyelőre nincsenek.


palin02.jpg

 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.