Hirdetés

Feltörték az USA alelnökjelöltjének Yahoo fiókját



|

Senki nincs biztonságban...

Hirdetés

Sarah Palin - Alaszka kormányzója, és az USA alelnökjelöltje - igen kellemetlen hírre ébredt. Magánlevelezésének részletei kerültek ki a világhálóra, miután hackerek sikeresen feltörték Yahoo fiókját. A hírt megerősítette a McCalin-Palin kampány, és felháborodásának adott hangot. "Hallatlan törvényszegésnek vagyunk tanúi, mely a kormányzónő magánéletét érinti. A megfelelő hatóságokat értesítettük, és reméljük, hogy bárkihez is kerültek ki levelek megsemmisíti azokat." - szól a hivatalos nyilatkozat.


Az Anonymous névre hallgató hacker csoportnak sikerült megszereznie a kormányzó leveleit, és a Wikileaks oldalon jelentek meg az első képek, bizonyítandó a "sikert". Nyílván fatális véletlen, de a Wikileaks azóta nem elérhető... Az ott elérhető screenshotokon azonban családtagok és ismerősök teljesen látható e-mail címeinkívül olyan levélrészletek is szerepeltek, melyek egyértelműen nem magánlevelezésből származnak.

palin-in-the-car.jpg


Sarah Palint már többször is vádolták azzal, hogy magánlevelezését használja kormányügyek intézésére, így kerülve el egy esteleges átvilágítási procedúra kellemetlen következményeit. A Wikileaks-en prezentált képek alapján, a gyanúsítgatások igaznak bizonyulhatnak, ami elég kellemetlen lehet az alelnökjelölt számára. Több elképzelés is létezik, hogyan volt lehetséges a Yahoo fiók feltörése. Egy szakértő szerint, a tettesek akár simán ki is találhatták a kormányzó jelszavát, de az is lehetséges, hogy olyan ismeretekkel rendelkeztek Palinról, amelyek segítségével simán új jelszót kértek a Yahoo-tól. A legkifinomultabb megoldás persze az lett volna, ha a hackereknek sikerül egy key-logger szofvtert telepíteni, és egy adathalász támadás során szerzik meg az adatokat, de erre utaló jelek egyelőre nincsenek.


palin02.jpg

 
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.