Hirdetés

Felületileg is változott a Firefox 14



|

Már tölthető a Mozilla böngészőjének legfrissebb változata.

Hirdetés

Tegnap délután hathetes ütemtervének megfelelően a Mozilla kiadta a Firefox legfrissebb főverzióját, az egész pontosan 14.0.1-es változat ezúttal látható újdonságokat is hozott, hiszen a dizájnerek elkezdték az Australis grafikus témára való átállást. Ennek keretében laposra cserélték a böngésző eszköztár vissza/előre ikonjait, plusz az URL sávban letiltották a weboldal egyéni ikonjának megjelenítését (noha emögött inkább biztonsági megfontolás áll, mintsem esztétikai).


Megemlítendő, hogy az alapértelmezett Google kereső innentől kezdve HTTPS kapcsolaton keresztül kommunikál, Mac OS X Lion esetében működik a teljes képernyős működési mód, a URL sávban a gépelt webcímek automatikusan kitöltődnek, plusz lehetőség van a beépülők manuális aktiválására is.


Utóbbi annyit tesz, hogy ha valaki alapjában véve csak bizonyos weblapok esetében szeretné engedélyezni a pluginek futtatását, az a megfelelő oldalra való navigálás után egy gombot megnyomva indíthatja el azokat. Sajnos egyelőre csak magát funkciót sikerült implementálni, így a bekapcsolásához az „about:config” lapon a „plugins.click_to_play” beállítást kézzel kell igaz értékre állítani.


A fejlesztőknek szóló újítások közül kiemelendő, hogy a pointer lock API-nak köszönhetően az egérkurzor most már a böngésző ablakában tartható, míg egy másik funkciónak köszönhetően megakadályozható a kijelző alvó állapotba lépése.


Az új Firefox mellett elérhetővé vált a Thunderbird 14 is, a népszerű levelezőprogramban teljesítménnyel és biztonsággal kapcsolatos javítások kaptak helyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.