Hirdetés

Felverik a felhőrendszerek a memória árakat?



|

A szervereknek flash és DRAM is kell, de sok. Drágulni fognak a RAM-ok?

Hirdetés

Nem először fordul elő az IT történetében, hogy valami – legalábbis a gyártók és befektetők szerint – túl olcsó. A kilencvenes évek elején a 9 bites SIM RAM modulok árrobbanása valószínűleg minden érintett számára emlékezetes maradt, mellyel dinamikájában csak az idei merevlemez árrobbanás vehette fel a versenyt.

 

 

 

Nincs még vége a kéjhömpölynek, újabb áremelés lehet kilátásban, amit a modern felhőtechnológiáknak köszönhetünk. Legalábbis erre enged következtetni a Computerworld.hu cikke, mely jelentős kereslet növekedésről számol be a GBI Research prognózisára hivatkozva. A cikk szerint a modern, felhő alapú rendszereket szolgáltató szerverek szívják magukba a memóriákat, a növekvő kereslet pedig megállítja az árcsökkenést. Lehet, hogy érdemes RAM-ból és SSD-ből is bevásárolni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.