Hirdetés

Bukás közelében a Microsoft Bing?



|

Már az orosz Yandexet is többen használják a redmondiak keresőjénél.

Hirdetés

A napokban főképp a Surface Pro táblagép kevéske háttértárával és gyenge akkumulátoros üzemidejével kapcsolatos problémákat PR-szinten orvosolni próbáló Microsoft kellemetlen hírt kapott a Search Engine Watch portáltól, ugyanis annak a Comscore adataira épülő legújabb jelentése alapján a tavalyi utolsó két hónapban a Bing az ötödik helyre csúszott legnépszerűbb keresőmotorok listáján.


A redmondiakkal az orosz Yandex babrált ki, amely a kérdéses időszakban 4,8 milliárd kereséssel a nemzetközi piac 2,8 százalékát uralta, míg a Bingnek 4,4 milliárd kereséssel csak 2,5 százalékot sikerült kihasítania a tortából. A Yandex hazájában 2012 végén 60,7 százalékos részesedéssel rendelkezett, a helyi piac második legnagyobb szereplője 26,4 százalékkal a Google lett.


A Search Engine Watch jelentése alapján a világ legnépszerűbb keresőmotorja 114,7 milliárd lekéréssel és 65,2 százalékos részesedéssel sejthető módon a Google volt, a második helyen 14,5 milliárd / 8,2% eredménnyel a kínai Baidu végzett, a bronzérmet pedig 8,6 milliárd kereséssel és 4,9 százalékos részesedéssel a Yahoo szerezte meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.