Hirdetés

Ferde cimkézés készítése Excel 2007-ben



|

Szeretne táblázatának oszlopaihoz ferde szöveget elhelyezni?

Hirdetés

Díszítésnek is használhatjuk a funkciót, de előfordulhat, hogy csak a jobb helykihasználás érdekében van szükségünk rá - az Excel 2007-tel könnyen megvalósítható.

 

Első lépés:

Vigyünk be minden adatot a táblázatba, csak utána lássunk neki a formázásnak!

 

excel1.jpg

 

 

Második lépés:

Válasszuk ki a formázni kívánt cellát/cellákat, majd a Kezdőlap fülön az Igazítás dobozban keressük meg a ferde ab felirattal jelzett Tájolás gombot.

 

 

excel2.png

 

Harmadik lépés:

A kis nyíllal lenyitható menüben választhatunk a gyakoribb, előre beprogramozott pozíciók közül. A legalsó menüpontot választva teljesen egyedi dőlést és tájolást adhatunk meg.

 

excel3.png

Érdeklődik a Microsoft Office programok iránt? Látogasson el az irodai csomag részletes, magyar nyelvű információs oldalára!>>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.