Hirdetés

Firefox 3.0 - Megjelent a második béta



|

Óriási várakozás övezi a népszerű böngésző új változatának megjelenését: a Mozilla jóvoltából már most bepillantást nyerhetünk abba, hogy mire is számíthatunk.

Hirdetés

Az Internet Explorert jegyző Microsoft és a Mozilla között egy ideje dúl a szájkarate - a redmondi cég feltehetően szándékosan igyekszik vihart kavarni, ugyanis napról napra közelebb kerül a Firefox 3.0 végleges változatának megjelenése.

 

A vita eredményeképp jelent meg a második béta, amely még tovább srófolja az első változatban is meglehetősen magasra tett mércét. A képességek között erősebb cookie-védelem és jobb malware-védelem szerepel, de ez csak a jéghegy csúcsa. A Firefox 3.0 pillanatok alatt képes ellenőrizni az épp böngészett oldal eredetiségét, valamint annak fenntartóját. A beépülőket kezelő rész folyamatosan frissíti és ellenőrzi a plugineket. A letöltés-menedzser saját, folyamatosan frissülő víruskeresőt kapott. A központi adatbázis alapján a biztonsági központ bizonyos oldalak elérését "átkattinthatatlanul" letilthatja, így védve meg a felhasználókat attól, hogy belesétáljanak a csapdákba.

 

A Microsoft az utóbbi időben a felfedezett biztonsági hibák számával igyekezett támadni a Firefoxot, a Mozilla azonban más mércével válaszolta meg a sebezhetőségre tett utalást: míg az Internet Explorer 286 napig volt sebezhető - vagyis az összes biztonsági hiba felfedezése után összesen ennyi ideig nem érkezett javítás, azaz volt sebezhető az adott számítógép - a Firefox 9-el büszkélkedhet.

 

Kíváncsian várjuk a végeredményt, valamint a Mozilla Firefox 3.0-át és az Internet Explorer új verzióját! Addig is töltsék le bátran - de kellő odafigyeléssel - az új böngésző legutolsó változatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.