Hirdetés

Firefoxot fejleszt a Microsoft



|

Redmond értékes és érdemi módon járult hozzá a róka kódbázisához.

Hirdetés

Az újabban meglepetést meglepetésre halmozó Microsoft tegnap bejelentette, hogy a WebKit és Blink megjelenítőmotorok után hozzájárult a Firefox fejlesztéséhez is, ugyanis a vállalat Open Technologies részlege beküldte a HTML5 Pointer Events programozási felület implementációját a Mozillának.


A microsoftos Jacob Rossi és mozillás Matt Brubeck által jegyzett Pointer Events a közelmúltban nagyon közel került a véglegesítéshez, hamarosan a W3C hivatalosan elismert szabvánnyá nyilváníthatja. Az API célja a különböző típusú beviteli módok kezelésének megkönnyítése a böngészőkben, jelenleg ugyanis a kérdéses szoftverek az érintőkijelzőkön való tapintást, továbbá a ceruzás használatot kizárólag hagyományos egéreseményekként képesek értelmezni.


A Pointer Events segítségével a webprogramozók hackelés nélkül lesznek képesek megfelelő támogatást nyújtani az összes típusú bevitelhez, amely nyilván óriási előrelépést jelent majd a jelenlegi áldatlan állapothoz képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.