Hirdetés

Fizessen ujjlenyomatával



|

Két újabb gyártó tervez ujjlenyomattal működő fizetőautomatát.

Hirdetés

 

 

hitachi_biometric.jpg

 Az ujjlenyomatunkkal való fizetés már nem számít világot rengető újdonságnak, noha a hétköznapi életben egyelőre nem találkozhatunk ilyen automatákkal. A Hitachi és a JCB most saját rendszerét fejleszti - a két japán cég a gyakorlatban is szeretné bevezetni ezt az új fizetési lehetőséget.

 

A biometrikus ujjlenyomat-olvasó szenzor először azonosít minket, majd végrehajta a tranzakciót, tehát bankkártyánkról levonja a kért összeget.

 

Egyelőre még maguk a gyártók sem tudják, mekkora népszerűségnek örvendhet majd ez a megoldás a való életben, szeptembertől azonban saját dolgozóik körében felmérésbe kezdenek, és elkezdik az új rendszert használni.

 

A cél az, hogy felmérjék, mennyire lesz könnyű ezt a fajta fizetési módot bevezetni, később pedig szeretnék, ha a boltokban, és a bankokban is így lehetne fizetni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.