Hirdetés

[Frissítve] Fizet a windowsos bugokért a Microsoft



|

Az igazán csúnya biztonsági réseket felfedezők akár 100 ezer dollárt is bezsebelhetnek.

Hirdetés

A Windows és Internet Explorer biztonsága az utóbbi években radikális mértékben javult, ám természetesen az ilyen komplex szoftverekben mindig is lesznek hibák. Saját fejlesztési és tesztelési módszertanának jelentős javítása mellett a Microsoft végre meglépte azt, amit jó pár éve kellett volna: hajlandó komoly összegeket kifizetni a sérülékenységek felfedezőinek.


A hivatalos bejelentés szerint a legcsúnyább biztonsági résekért akár 100 ezer dollár jutalmat is hajlandó adni a vállalat, ráadásul ha a kutatók maguktól megoldják a problémát, az akár 50 ezer dolláros bónuszt is jelenthet. Sajnos a június 26-tól induló program csak a Windows 8.1 esetében honorálja a közreműködést, ám egyes bugok például a Windows 7-ben is jelen lehetnek, így a régebbi rendszerekben is foltozásra kerülhetnek az újabb OS-ben kiszúrt hiányosságok.


Az Internet Explorer 11 külön kategóriát képez, a böngészőben kritikus sérülékenységeket felfedezők jutalma 11 ezer dollárban lett maximalizálva.


[Frissítés] Úgy tűnik, hogy csak egy időszakos akcióról van szó, amely valószínűleg a Windows 8.1 RTM változatának kiadásáig fog tartani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.