Hirdetés

Flash Player 9 Linux alá



|

A Flash Player mostantól Linux platformon is elérhető

Hirdetés

Az Adobe Systems bejelentette az Adobe Flash Player 9 Linux változatát, amellyel nyílt forrású Linux operációs rendszereken lehet Flash tartalmat és alkalmazásokat futtatni. Az Adobe Flash Player 9 egységes platformfüggetlenséget biztosít, és a fejlesztők és felhasználók számára. Emellett az ingyenes Adobe Flex 2 szoftverfejlesztő-készlet (SDK), az Adobe Flash Player 9 és az ingyenes Flex Data Services 2 segítségével a Linux fejlesztők sokoldalú internetes alkalmazásokat (RIA) készíthetnek, tesztelhetnek és telepíthetnek Linux platformon.

 

"A weben elterjedt videózással az Adobe Flash Player a megkapó interaktív tartalom- és alkalmazás-szolgáltatás ipari szabványává válik" - mondja Emmy Huang, az Adobe Systems vezető termékmenedzsere. "Már a Linux közösség is hozzáférhet mindahhoz a hatalmas mennyiségű Flash tartalomhoz és alkalmazáshoz, amely napjainkban az interneten rendelkezésre áll, így a Linux fejlesztők és felhasználók is kihasználhatják a Web 2.0 lehetőségeit."

 

Az új Flash Player hatékonyabban használja ki a memóriát, speciális grafikai, videós és szöveges jellemzőivel, továbbá a gyorsabb szkriptteljesítményt is megengedő ActionScript virtuális géppel (AVM2) a Flash Player 9 Linux változata jelentősen befolyásolja a felhasználói élményt. Az Adobe az AVM2 forráskódját nemrég felajánlotta a Mozilla Foundation számára, amely a Tamarin, egy több platformon is használható, sokoldalú webalkalmazások készítését szolgáló szabványos projekt gazdája. A Tamarin forráskódja a nyílt forrású verziókövető és csoportmunka rendszeren, a CVS-en keresztül érhető el a Mozilla honlapján.

 

„Az Adobe Flash Player 9 biztonságosabb megtekintési lehetőséget és továbbfejlesztett programozói modellt biztosít, amelynek köszönhetően a SUSE Linux Enterprise Desktop az elsőszámú üzleti Linux asztali megoldásként léphet tovább” - mondja Justin Steinman, a Novell Linux és nyílt platform megoldásainak marketingigazgatója. „A Novell elkötelezett amellett, hogy a sokoldalú webes tartalmak élvezhetőségéhez felhasználóink számára a legújabb eszközöket biztosítsa.”

 

Az Adobe Flash Player 9 Linux változatát a Novell és a Red Hat által még idén forgalomba hozott Linux operációs rendszerek is tartalmazni fogják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.