Hirdetés

Fogd és vidd!



|

Nem sikerült fetörni az EagleEyeOS One adatvédelmi szoftvert

Hirdetés

November 30-án, az aznap nyílt újbudai és szombathelyi OfficeDepot-ban három fájlt próbáltak a jelentkezők. A „Fogd és vidd" játék szervezői áruházanként egy-egy ASUS notebookot ajánlottak fel jutalomként annak, akinek sikerül bármilyen adathordozóra - pendrive-ra, CD/DVD-re, okostelefonra, mp3 lejátszóra - kijuttatni három dokumentumot, melyeket az EagleEyeOS One szoftver védett.

 

A próbálkozások rendre kudarcot vallottak: a szoftver Karantén és Zóna funkciója végig jól működött. Legtöbben pendrive-ot és mp3 lejátszót hoztak magukkal, de volt, aki saját notebookjával érkezett. A kezdő felhasználók - köztük 14 évesek - általában a legegyszerűbb másolással próbálkoztak. A tapasztaltabbak tisztában voltak már vele, hogy ez az út nem járható, és inkább a szoftver egyedi jelszavát próbálták kitalálni. Néhány profi informatikus extrémebb trükköket is bevetett: egyikük saját maga írta, hozott programmal próbálta áttörni védelmet, sikertelenül.

 

Az EagleEyeOS szoftvercsaládot a belső adatszivárgás ellen fejlesztették ki, legtöbb megoldása világújdonság. A játékban két funkció, a Karantén és a Zóna játszott döntő szerepet. Előbbi arra szolgál, hogy az érzékeny dokumentumokat tartalmazó könyvtárakból vagy meghajtókról a kifelé történő adatmozgást megakadályozza, utóbbi pedig a kívülről csatlakoztatott számítógépek, egyéb eszközök hozzáférését szabályozza a védett zónán belül.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.