Hirdetés

Fontos hibajavítás a Netscape böngészőhöz



|

Hirdetés

A Netscape a legújabb, 8-as verziójú webböngészőjét májusban mutatta be. Az ezt követő napon azonban a cégnek már egy hibajavító csomagot kellett kiadnia, amely számos komoly sérülékenységet szüntetett meg. A Netscape a múlt hónapban is elérhetővé tett egy frissítést, amely szintén javított ki különböző biztonsági réseket.

A cég legutóbbi közleményéből kiderül, hogy a webböngészője esetében ismét biztonsági hibákra derült fény, ezért kiadta a 8.0.3.1-es verziót. Az újonnan felfedezett sérülékenységek a kritikus veszélyességű hibák közé tartoznak, ami egyben azt is jelenti, hogy ezek kihasználásával a támadók távolról is átvehetik az érintett rendszerek feletti irányítást.

A Netscape szerint az új verzió egy olyan hibát is kiküszöböl, amely a Firefox böngészőt is érinti. Emellett másik két veszélyes sebezhetőséget is megszüntet, melyek közül az egyik a böngésző összeomlásához vezethet nagyobb méretű képek letöltésekor.

A Netscape képviselője elmondta, hogy a mostani frissítés csak a legveszélyesebb hibákat szünteti meg, ezért néhány héten belül egy újabb javítócsomag fog megjelenni, amely további tíz kevésbé veszélyes biztonsági rést foltoz majd be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.