Hirdetés

FOSS: a Google nem kíván perelni



|

A vállalat szerint védhető a nyílt forráskódú szoftverek világa a szabadalmi zsarnokoktól.

Hirdetés

Tegnap délután a Google hivatalosan is bejelentette, hogy a nyílt forráskódú szoftverek és technológiák védelme érdekében a vállalat biztosan nem fog senkit beperelni egyes szabadalmainak érintett típusú szoftverekben való használata miatt.


Sajnos az „Open Patent Non-Assertion” program jelenleg csak 10 darab szabadalmat számlál, ám a Google szerint ezek „illegális” használata már teljesen elterjedt, a mostani önkéntes vállalás csak egy biztosíték arra nézve, hogy nyugodtan fel lehet használni őket. A programban lévő szabadalmak száma folyamatosan nőni fog.


A keresőcég természetesen nem dobja ki az érintett szellemi tulajdonait, hiszen a beperlése esetén – adott esetben – a védekezés során fel kívánja használni azokat a bíróságon. A programban listázott szabadalmak elméletileg végérvényesen felhasználhatóvá válnak a nyílt forráskódú szoftverekben, még akkor is, ha a jövőben esetleg eladná azokat a Google.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.