Hirdetés

Képeken a metrós Firefox



|

Jó esetben ősz tájékán válhat majd elérhetővé a szoftver.

Hirdetés

A Mozilla egyik munkatársa nemrég személyes blogjában beszámolt a Metro grafikus felülethez készülő Firefox variáns jelenlegi állapotáról, továbbá mindenki nagy örömére mellékelt pár képet is a fejlesztés alatt álló alkalmazásról. Természetesen kiemelte, hogy ezeken az illusztrációkon még csak a prototípus látható, az ütemterv szerint a második negyedév végére kellene elkészülniük az alfa előtti mérföldkővel.

(Ide kattintva galéria nyílik)


Az úriember állítása szerint egyelőre a szoftver megjelenése és működése az androidos eszközökre már jó ideje elérhetővé Firefoxéval egyezik meg, ám a komplett grafikus felületét a saját XUL (XML User Interface Language) leírónyelvükkel készítették el – a robotos rókában nemrégiben teljesítménybeli problémák miatt át kellett térniük natív kódra.


A felületének tervezése mellett bizonyos programozási feladatokat is sikerült már elvégezniük a Mozilla szakembereinek, például a fájlfeltöltésre szolgáló HTML beviteli mezők esetében megoldották a kötegelt kijelölést, plusz a Windows 8 rendszerszintű keresőmezőjébe URL-t írva az automatikusan a Firefoxban nyílik meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.