Hirdetés

Franciaország nem szereti a Windows 10-et



|

A franciák szerint a Windows 10 túl sok felhasználói adatot gyűjt, 3 hónapot kapott a Microsoft, hogy változtasson.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy Franciaország nincs jóban a Windows 10-zel: a francia információszabadságért felelős bizottság (Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés) utasította a Microsoftot, hogy hagyjon fel a felhasználók tudta nélküli, nagy mennyiségű adatok gyűjtésével és a böngészés követésével. 

Hirdetés

A CNIL hét vizsgálatot végzett el idén április és június között a Windows 10 funkcióval kapcsolatban. Arra is kíváncsi a bizottság, hogy a Microsoft ténykedése összhangban van-e a helyi adatvédelmi törvénnyel. 

A bizottságot zavarja a sok begyűjtött felhasználói és diagnosztikai adat, amelyek nem feltétlen szükségesek a működéshez. Kritizálták, hogy lehetőség van négy karakteres PIN-védelemre, amelynek megadásakor a próbálkozások száma nem korlátozott. A hirdető-ID alapértelmezett bekapcsolását is sérelmezték, illetve, hogy a sütikről nem tájékoztat a Microsoft, és azokat blokkolni sem lehet. Az sem tetszett a franciáknak, hogy a Microsoft Safe Harbor-alapon még mindig kiviszi az adatokat az EU-ból. 

Mindezt azért hozták nyilvánosságra, mert a helyzetet kellően súlyosnak ítélik, és mert az országnak több mint 10 millió Windows-használója van. Három hónapot adtak a Microsoftnak a helyzet orvoslására, különben lépéseket tesznek az ügyben. 

A Microsoft azt mondja, hogy együttműködik a bizottsággal. A visszajelzések segítségével szeretnék tovább fejleszteni a Windows 10 adatvédelmét, a következő hónapokban pedig megérteni a franciák aggályait, és elfogadható megoldásokat kidolgozni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.