Hirdetés

Frissíteni kell a Flash lejátszót



|

Az Internet Explorer felhasználóknak különösen gyorsan érdemes lépniük.

Hirdetés

Kritikus biztonsági hibát foltozott az Adobe még pénteken a sokak által kritizált Flash lejátszójában, a rendszer kifagyasztását, vagy a felette való uralom átvételét lehetővé tévő sebezhetőséget megszüntető legfrissebb verzió telepítése platformtól függetlenül – Windows-ra, Mac OS-re, Linuxra, és Androidra is kiadták a frissítést - mindenkinek erősen javasolt.


Az Adobe tájékoztatása szerint jelenleg egyetlen a hibát már kihasználó exploitról van tudomások, amelyet specifikusan a Windows-os számítógépeken futó Internet Explorer böngészőkhöz igazítottak. A célzott támadás áldozatáról, az akció indítékáról, továbbá az elkövetőjéről nincsenek információk.


Mint a fenti videón látható, a preparált Flash állományt egy e-mailben terjesztett Word dokumentumba ágyazta a támadó, az F-Secure tesztje szerint a VirusTotal 42 motorjából csak egy találta gyanúsnak az állományt.


Érdekességként megemlítendő még a fájl „Arinc or BOEING” neve is, a vállalatok többek közt az Egyesült Államok hadseregének komoly beszállítói - kíváncsiak lennénk rá, hogy kiknek szánták a kérdéses dokumentumot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.