Hirdetés

Gartner: tovább csúszik a Vista



|

A piackutató cég szerint 2007 második negyedévére csúszik a megjelenés

Hirdetés

A Microsoft cáfolja az állítást.

A Gartner ügyfelei számára tegnap kiadott jelentés szerint a Windows Vista túl összetett ahhoz, hogy elkészüljön a Microsoft által a mennyiségi licenceket vásárló nagyvállalatoknak ígért novemberi időpontra, vagy akár januárra, a végfelhasználói világpremierre.

A Microsoft szóvivője nem értett egyet a Gartner jelentésével; szerinte tartani fogják a korábban bejelentett megjelenési időpontokat.

A redmondi cég eredetileg 2005-ben tervezte megjelentetni a Windows következő verzióját, amely az első új operációs rendszer a 2001-ben, lassan öt éve megjelent Windows XP óta. Még a tavalyi év folyamán 2006 végére tolták az időpontot, majd idén márciusban minőségi indokokra hivatkozva ezt 2007 januárjára módosították.

A Gartner a jövő április és június közötti üzleti negyedévre teszi a Windows Vista megjelenését, tehát 9-12 hónappal számol a második nagyobb tesztváltozat megjelenését követően, amelyet a Microsoft várhatóan még ebben a negyedévben ad ki.

"A Microsoft még mindig a lehető leghamarabb szeretné megjelentetni az új operációs rendszert, ám a januárról márciusra történő halasztás közel sem olyan rossz, mint a karácsonyi bevásárló szezon előttről utánra halasztani a megjelenést", írja jelentésében a Gartner elemzője.

A cég emlékeztet, hogy a Windows XP esetében öt hónap telt el a második tesztváltozat megjelenése és a gyártás megkezdése között, ám a technológiai fejlesztés nagyságrendje a Vista esetében közelebb áll a Windows 2000-hez, amelynél ugyanez az időszak 16 hónapig tartott. A gyártás megkezdése után általában 6-8 hét múlva jelenik meg az operációs rendszer, illetve az azt tartalmazó első számítógépek a piacon, teszi hozzá a Gartner.

 

Samu József és Spányik Balázs 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.