Hirdetés

Geode: Aki bújt, aki nem...



|

Új Firefox kiegészítő, mely képes bemérni aktuális helyzetünket.

Hirdetés

A Mozilla által fejlesztett Geode, a Skyhook Loki technológiáját használva képes bemérni a felhasználó helyzetét a helyi Wi-Fi hotspotok segítségével. A Mozilla állítása szerint az add-on egy másodperc alatt képes 10-20 méteres pontossággal belőni a helyzetünket.


pictrack_1.jpg



Amint sejteni lehetett, a program rögtön aggodalmat keltett a személyiségi jogokat védők körében, de a cég megnyugtatott mindenkit, ez csak egy opció lesz, mely bármikor kikapcsolható (persze kérdés, hogy a cég nyilvántartása mennyi, és milyen adatokat lesz képes tárolni).
”A Geode-dal, amikor megnyitunk egy oldalt, választhatunk, hogy mennyi információt vagyunk hajlandóak megadni: a pontos helyzetünket, a környéket, a várost, vagy éppenséggel semmit.” – áll a Mozilla egyik blogjában.


A modul elsősorban térképes szolgáltatásokhoz készül, de beépített tulajdonságként már az új, Firefox 3.1-ben is találkozunk majd vele.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.