Hirdetés

Globálisan csökken az Android népszerűsége



|

Szomorú képet jeleznek előre a tajvani iparág szereplői.

Hirdetés

Iparági források szerint az androidos készülékek globálisan lassuló eladásai komoly pénzügyi problémákat okoznak sok cégnek, köztük az integrált áramkörök tervezésével és gyártásával foglalkozó tajvani vállalatoknak. 

Hirdetés

Miközben a probléma világszintű, addig a helyzet Kínában a legrosszabb. Az országban az Apple iPhone népszerűsége elképesztő méreteket öltött, az Android kára pedig jövőre is folytatódik emiatt. 

Az ágazat szereplői további csökkenéseket várnak, amit tovább súlyosbít, hogy az olcsó kínai riválisok igen sokan vannak, a verseny miatt pedig még jobban csökkennek a termékek vételárai. 

A következő időszakban nagyon rosszul érintheti mindez többek között a MediaTeket, a Novateket és a Realteket is.

A jelentések szerint mindegyik alacsonyabb árbevételre készül, alacsonyabb haszonkulccsal. Innentől kezdve pedig a nyereség sem lesz olyan fényes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.