Hirdetés

Gmail mesterfogások



|

A megfelelő beépülők és praktikák segítségével gyorsabban és kényelmesebben használhatjuk a népszerű levelezőszolgáltatást.

Hirdetés

Csak úgy repül az idő; mintha tegnap lett volna, mikor a Google elindította saját levelezőrendszerét, a Gmailt. Már a bemutatkozást követő első hónapokban sokan megkedvelték az új jövevényt, és a meghívásos rendszernek köszönhetően a felhasználók között is egyre ismertebb lett a szolgáltatás. Az amerikai vállalat promóciója jól sikerült; futótűzként terjedt a Gmail híre, és sokan sutba dobták a magyar szolgáltatóknál regisztrált felhasználói fiókjukat, hogy használatba vehessék a Google rendszerét.
 

Hirdetés
jellel pedig a keresődobozba ugrik kurzorunk. A Labsnak hála a kulcsgombok terén sincs megkötve a kezünk; az [Egyéni billentyűkódok] üzembe helyezése után, a beállítások között, a [Billentyűkódok] fül alatt átállíthatók lesznek az alapértelmezett kulcsgombok.
 


Több Gmail-fiók egyidejű használata

Kevesen tudják, hogy a Chrome böngésző segítségével egyszerre több felhasználóval is bejelentkezhetünk a Gmailbe. Előnyös lehet két fiókot használni, ha szeretnénk teljesen elkülöníteni személyes és üzleti jellegű leveleinket, vagy több olyan tevékenységet végzünk, amelyek teljesen elszeparált fiókot igényelnek. Az egyidejű használathoz indítsuk el a Google böngészőjét, és a megszokott módon jelentkezzünk be Gmail-fiókunkba. Ezután kattintsunk a jobb felső sarokban található profilképre, majd válasszuk a [Fiók hozzáadása] opciót. Miután a következő oldalon bejelentkeztünk második felhasználónkkal, a profilképre klikkelve tudunk váltani a fiókok között. Ezzel a módszerrel mindkét fiók megtartja egyedi beállításait, és kényelmesen, de külön kezelhetjük e-mailjeinket. Hogy egyszerűbb legyen megkülönböztetni a két fiókot, használjunk különböző profilképeket, és az egyik Gmail-felhasználónknál állítsuk át a témát a beállítások, témák menüpont alatt. Alternatívaként használhatunk két böngészőt vagy incognito ablakot is egyszerre több fiók kezeléséhez.


Hiányzó elemek

A felhasználóknak nincs okuk panaszra, hiszen a beépített funkciókkal jelenleg is tökéletesen használható a Google levelezőszolgáltatása. Viszont vannak külső fejlesztők, akik továbbgondolták az e-mailezéssel kapcsolatos megoldásokat, és olyan problémákra kínálnak gyógyírt – a legtöbb esetben teljesen ingyen – amelyek kényelmesebbé és gyorsabbá tehetik a levelezésünket. Az egyszerűség kedvéért összeszedtük (a PC World Pluson is elhelyeztük) és a következő oldalon fölsoroltuk a hat legjobb beépülőt, amivel hatékonyabban használhatjuk szeretett Gmail-fiókunkat.


Hasznos beépülők

Rapportive

A Firefox és Chrome böngészőkben is telepíthető Rapportive egyszerűsíti az üzleti kapcsolatépítést. A beépülő telepítése után a megnyitott e-mailek mellett, a jobb oldali sávban láthatjuk az levelek küldőjének LinkedIn-adatait, ami nagy segítséget jelent a professzionális kapcsolatok kialakításában.


Gmail Checker Plus

A Gmail webes felületéhez bármelyik böngészőből hozzáférhetünk, azonban az új levelek érkezéséről nem kapunk figyelmeztetést. A személyre szabható Gmail Checker Plus a böngésző jobb felső részében jelzi, ha e-mailünk érkezett, és egy előnézeti ablakban válnak elérhetővé olvasatlan leveleink.


Gmail offline

Kellemetlen, ha megszakad az internetkapcsolat, és nem tudunk hozzáférni leveleinkhez. A Gmail Offline Chrome böngészőmodul ezt a problémát orvosolja. Leveleinkhez nemcsak hozzáférünk, de internetkapcsolat nélkül írhatunk és küldhetünk leveleket, amelyeket újracsatlakozáskor kézbesítünk.
 


MxHero for Chrome

Rengeteg új funkcióval bővíti a Gmail-képességek tárát az MxHero Chrome-hoz készült beépülője. Segítségével követhetjük, hogy hányan nyitották meg a leveleinkbe foglalt linkeket és mellékleteket; önmegsemmisítő levelet küldhetünk, vagy megadhatunk egyedi küldési időpontokat is.
 


Followup.cc

A followup szolgáltatásával, egyszerű e-mailek segítségével, közvetlen a Gmail-fiókunkból készíthetünk emlékeztetőket. Például, ha egy beérkező e-maillel később szeretnénk foglalkozni, csak küldjük tovább a jövőbe – tomorrow@followup.cc – és már be is állítottuk emlékeztetőnket.
 


Sidekick

Amennyiben szeretnénk megtudni, hogy elküldött e-mailjeinket kik és mikor nyitották meg, használjuk a Sidekick ingyenes megoldását, és egy gyors telepítés után már követhetjük is elküldött leveleinket. Bónusz, hogy a levélben található linkeket is figyeli a program, és Chrome beépülő is jár hozzá.
 


(Nyitókép: Cairo)

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.