Hirdetés

Gold Wave Editor Pro 10



|

Az a Gold Wave nem az a GoldWave. Ennek ellenére egy használható hangszerkesztő.

Hirdetés

Számtalan olyan alkalmazást találunk az interneten, amelyekkel módosíthatjuk vagy jobbá tehetjük felvételeinket. Az egyik legismertebb és ingyenes program az Audacity (audacity.sf.net), de a fizetős alkalmazások között is lelhetünk kincseket. Ilyen a Gold Wave Editor Pro, amelyet a GiveAwayOfTheDay.com oldal jóvoltából ingyen is megkaphattunk. A tudása sem csekély, hiszen CD-beolvasástól szerkesztésen át a végleges eredmény kiírásáig minden fontos dolgot megtehetünk a segítségével. A puritán külső mögött szolgáltatások sokasága várja a zenekedvelőket. De kezdjük a legelején, nézzük át, mit tudhat a program!

 

 

gold_wave_editor_pro.jpg

 

 

Kezdeti lépések

A szoftver telepítése után egy nagyon egyszerű felülettel találkozunk, és minden funkció kézre áll. Szerkesztőprogramhoz méltón először egy bemeneti formátumot kell megadnunk, amit háromféle módon is megtehetünk: vagy megnyitunk egy állományt, vagy rögzítjük a hangot valamelyik bemenetről, esetleg egy zenei CD-ről húzhatjuk be. Ez utóbbihoz varázslót is kapunk, míg a hangrögzítéshez egy egyszerű felületen vehetjük fel a megadott forrást. Itt találunk egy kényelmi funkciót is, amellyel megadott időben indíthatjuk a rögzítést. A végeredmény a klasszikus hanghullám formájában kerül a szerkesztőablakba, ahol már szabadon módosíthatjuk. A hagyományosnak mondható kivágások, vagy csillapítások természetesen itt is megtalálhatók. Ha a bemenet egy bakelitlemez, esetleg egy kazettás magnó lett volna, használhatunk zajcsillapítást, -szűrést. Választhatunk előre megadott paraméterekből, de van lehetőségünk kézi szabályozásra is. A szűrők között találunk frekvenciavágást, csatornakeverőt, visszhangosítást, és még sorolhatnánk az eszköztáron lévő gombok lehetőségeit.

 

 

gold_wave_editor_pro_record.png

Egyszerű felületen rögzíthetünk hangot utólagos feldolgozáshoz

 

 

Hasznos eszközök

A szűrőkön túl még számos olyan eszközt is találunk a programban, amelyekkel megkönnyíthetjük a feldolgozást. Ilyen például a Batch Converter, amelyben elég megadnunk azokat a fájlokat, amiken csoportos módosítást szeretnénk lefuttatni (például szalagos felvételek szűrését vagy normalizálást), majd szükség esetén megadhatjuk, milyen formátumba szeretnénk konvertálni azokat. A File Merger akkor jön jól, ha például egy mixet szeretnénk összefűzni későbbi felhasználásra. A Text To Speech funkciót valószínűleg nem sokan fogják használni idehaza, hiszen a beírt (angol) szöveget feldolgoztathatjuk a Windows szövegfelolvasójával, és a kapott végeredményt beszúrhatjuk az aktuális helyre. A WMA Information akkor hasznos, ha a bemeneti vagy a végső állomány Windows Media fájl. Ilyenkor megadhatjuk a legfőbb metaadatokat a Media Player megnyitása nélkül. A frekvenciaanalizátorral olyankor elemezhetjük az állományt, ha valami gyanús hangot akarunk felkutatni, és a szerkesztőben sem vesszük észre. Végül érdemes szót ejteni az egyik leghasznosabb funkcióról, a CD-re történő írásról. A végeredményt egyből írhatjuk audiolemezre, és már küldhetjük is tovább a barátainknak. Ha mégsem CD lenne a célunk, akkor választhatunk a négy legismertebb formátumból (WAV, MP3, WMA, OGG).

 


gold_wave_editor_pro_burner.png

A program része a beépített CD-író, amely lépésről lépésre elkészíti a zenei lemezünket

 

 

*

A Gold Wave Editor Pro nem ígér többet, mint ami: egyszerű hangszerkesztő némi extrával fűszerezve. Lehet használni ingyenes programokat is, de érdemes egy próbát tenni ezzel a szoftverrel, hátha megtaláljuk azt, amit máshol hiába kerestünk. Egy fontos információ még: ez a Gold Wave Editor Pro sajnos nem azonos a www.goldwave.com címen elérhető, hasonló nevű, közismert GoldWave Digital Audio Editorral.

 

 

Adatok

  • Zenei lemezek digitalizálása
  • Zajcsökkentés bakelitlemezekről felvett zenéknél
  • WMA metaadat-szerkesztő
  • Kötegelt feldolgozás
  • Fájlösszefűzés
  • Audio CD-készítés
  • Vista alatti működés
  • Forgalmazó: GoldMedia Co. Ltd.
  • Ár: 40 USD (kb. 8000 Ft)

 

Értékelés

Előny: egyszerű és könnyen használható felület a kezdetektől a lemezkészítésig

Hátrány: átejtő terméknév, kevés kimeneti fájltípus

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.