Hirdetés

Gombsor és kijelző is került az új MasterCardba



|

Az új kártya képes egyszer használatos hitelesítő kódokat generálni.

Hirdetés

Tegnap a szingapúri Standard Chartered Bankkal együttműködve a MasterCard bemutatta a Display Card névre hallgató új bankkártyáját, amely legfőbb érdekessége, hogy nagy értékű tranzakciók esetén képes automatikusan aláíró kódokat generálni. Ezzel jelentősen egyszerűsödik az utalási műveletek jóváhagyása, hiszen a banknak nem kell az egyszer használatos kódot SMS-ben kiküldenie az ügyfélnek.


Sajnos a MasterCard közleménye kissé homályosan fogalmaz a kártya pontos használatát illetően, ám elméletileg a legenerált kód a kártyába beépített kijelzőn jelenik meg, a hitelesítés elvégzésekor azt vissza kell írni a beépített gombok segítségével. A Display Card alapvető funkcionalitása egyébiránt bővíthető, így például olyan alkalmazás is elhelyezhető rajta, amely képes mutatni a számlaegyenleget.


Az áramkörök és egyebek energiaigényéről szintén nem esett szó, ám rendkívül valószínűtlen, hogy lemerülés esetén az ügyfél manuálisan ki tudná cserélni a kártyában lévő elemet.


Természetesen a Display Card rendelkezik minden egy bankkártyától elvárható funkcionalitással, a MasterCard tervei szerint az interaktív termék 2013 elején válhat majd széles körben elérhetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.