Hirdetés

Gondokat okoztak a Windows frissítései



|

A Microsoftnak nem ártana újragondolnia a patchek kötelező telepítését.

Hirdetés

Most kedden sokak bánatára nem érkezett meg a Windows 10 őszi frissítése, de talán jobb is, ha az Insider programban résztvevők alaposan letesztelik a Threshold 2 kódnevű kiadást. Mára kiderült, hogy nem sikerült hibátlanul kivitelezni a novemberi patch keddet, a felhasználók egy részének rendellenes működést kell tolerálnia.

Hirdetés


A problémák közül kettő tűnik gyakorinak: a Windows 10-hez kiadott kumulatív javítás miatt összeomolhat az Outlook alkalmazás, továbbá minden Windows alatt instabillá válhatnak az Office 365 alkalmazások. A kedden telepített biztonsági frissítések eltávolításával átmenetileg megoldhatóak a gondok. A tapasztalt problémákra válaszul a Microsoft minden bizonnyal hamarosan újabb javításokat fog kiadni.


Természetesen a gondok csak a felhasználók ismeretlen méretű táborát érintik, azonban újból fellángoltak a viták, hogy a Microsoftnak miért kell a Windows 10 alatt erőszakosan telepítenie a javításokat. A kezdeményezés alapvetően a felhasználók biztonságát szolgálja, azonban a hibás patchek komoly károkat okozhatnak, főleg ha céges számítógépek esetében okoznak üzemzavart. Talán érdemes lenne bevezetni a slow és fast ringeket a hibajavítások esetében is, így a felhasználók a saját szakállukra elhalaszthatnák mondjuk egy héttel a javítások telepítését.


(Forrás: WinBeta | Nyitókép: EdoTheKid)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.