Hirdetés

Google alkalmazott foltozza az Internet Explorert



|

Kihirdették a böngésző hibakereső programjának első díjazottját.

Hirdetés

Röviddel a Windows 8.1 publikus előzetesének kiadása előtt a Microsoft bejelentette, hogy néhány héten keresztül hajlandóak akár 11 ezer dolláros pénzjutalmat is kifizetni azon biztonsági kutatóknak, akik komoly sérülékenységeket találnak a rendszer Internet Explorer 11 böngészőjében. A vállalat eddig mereven elzárkózott a Google esetében régóta teljesen megszokott pénzdíjas hibavadászattól, ám valószínűleg próba jelleggel mégis elindították a „promóciót”, remélhetően a jövőben állandóvá válik majd a kezdeményezés.


Pénteken a Microsoft közölte, hogy megvan az első pénzjutalmat kapó bejelentő, ráadásul Ivan Fratric kissé humoros módon főállásban a Google biztonsági kutatójaként építi a kapitalizmust. Ettől függetlenül megemlítendő, hogy ritkán akad olyan microsoftos frissítőkedd, mikor ne javítanának a keresőcég valamelyik alkalmazottja által felfedezett hibát; a redmondiak és ügyfeleik biztonsági téren sokat köszönhetnek a rivális cég által pénzelt munkának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.