Hirdetés

Google Apps: véget ért az IE9 támogatása



|

A vállalat nem hajlandó többé tesztelni az elavult szoftverrel.

Hirdetés

A Google mindig is élen járt az új webes szabványok bevezetésében, éppen ezért is az összes népszerű böngésző támogatása hatalmas problémát jelentett számára, a művelet rengeteg extra teszteléssel, továbbá szükség esetén alternatív kódok írásával járt. A vállalat éppen ezért még 2011 közepén arra jutott, hogy kizárólag az alkalmazások aktuális és előző főverzióját fogja támogatni.

Hirdetés


A Windows 8.1 megjelenésével párhuzamosan az Internet Explorer 11 is elérhetővé vált, így a Google tegnapi tájékoztatása szerint befejezték a 9-es változattal való tesztelést. A lépés elsősorban az Apps csomagot érinti (ennek része a Gmail és Dokumentumok / Drive is), a keresőmotor valószínűleg jó darabig támogatni fogja a szoftvert. Ezen felül megemlítendő, hogy hivatalos támogatás eldobása ellenére technikailag jó darabig működőképesek maradhatnak IE9 alatt a szolgáltatások.


Az Internet Explorer 9 száműzése valószínűleg csak a Windows Vistát használókat sarkallhatja alternatív böngészőre való átállásra, lévén erre már nem lehet telepíteni a 10-es változatot, míg az XP-sek megrekedtek a 8-as verziónál. Pontosan nem tudni, hogy Windows 7-en az IE11 végleges verziója mikor válhat elérhetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.