Hirdetés

Google: Chrome OS-t a Windows 8-ból!



|

Böngészőjének programindítója után újabb trójai lovat farigcsál a keresőcég.

Hirdetés

Enyhén szólva is meglepő újításra hívta fel egy tippelő a The Verge figyelmét, ugyanis a Chrome böngésző fejlesztői csatornájában lévő verzió a Windows 8.x metro felületén elindítva már nem a megszokott érintésre optimalizált felületet jeleníti meg, hanem a Chrome OS rendszerével azonosat.

Hirdetés


Ez annyit tesz, hogy alul megtalálható a programindító polc, továbbá egyszerre akár több ablak is lehet a kijelzőn, a fejlesztők funkcionalitás és megjelenés szempontjából egyaránt pontosan lemásolták a Linux-alapú rendszerüket.


A pár hete elérhetővé tett asztali Chrome programindító menühöz hasonlóan egy klasszikus trójai lóról van szó, amellyel a Google a hagyományos alkalmazásokról a netes megfelelőikre kívánja szoktatni a felhasználókat. Amennyiben az ügyfelek elégedettek, az a vállalat webes felületeinek nagyobb mértékű használata mellett jót tehet a Chromebook laptopok eladásainak is.


A nyilvánvalóan zseniális ötlet humoros oldala, hogy a Windows 8.x rendszeren Chrome böngészőt preferálóknak ezek szerint hamarosan kettő helyett már három grafikus környezet áll majd a rendelkezésükre. Az érdeklődők innen tölthetik le az előzetes verziót, a „Dev Channel for Windows” kiadásról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.