Hirdetés

Google: elég a multifunkciós Chrome kiegészítőkből



|

Innentől kezdve senki sem készíthet svájci bicska jellegű kiterjesztést.

Hirdetés

A kiegészítőkkel erősen felturbózott Firefoxot használók számára a Chrome tesztelése során feltűnhetett, hogy a Google böngészőjéhez ugyan rengeteg kiterjesztés érhető el, azonban ezek funkcionalitásra időnként limitáltak tudnak lenni a rókához készült verzióikhoz képest. Ennek fő oka, hogy a keresőcég már a kezdetektől fogva korlátozni kívánta a beépülők akció rádiuszát, méghozzá elsősorban a könnyű kezelhetőségük garantálása érdekében.

Hirdetés


Ettől függetlenül a technikai korlátozásaikat a fejlesztők rendre kijátszották, így a Chrome mérnöki csapatának vezetője bejelentette, hogy megváltoztatták a Chrome Web Store szabályzatát. Erik Kay elmondása szerint innentől kezdve az összes újonnan feltöltött kiegészítőnek egyetlen jól meghatározott, egyértelmű és érthető célt kell szolgálnia, svájci bicskát senki ne kívánjon elérhetővé tenni. A már meglévő multifunkciós beépülők készítői 2014 júniusáig kaptak haladékot az új szabálynak való megfelelésre.


Kapcsolódó hír, hogy januártól kezdve a Chrome Windows rendszerű változatához kizárólag a Chrome Web Store-ból lehet majd kiegészítőket telepíteni, a Google szerint ennek célja a felhasználók megóvása a kártékony és kéretlen kiterjesztésektől.


(Forrás: Google, The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.