Hirdetés

Google-fiókokat támad a Gooligan



|

Már 1,3 millió felhasználóra csapott le a kártevő, amely még több kártékony appot telepít.

Hirdetés

Több olyan kártékony alkalmazásba is belefutottak az androidos felhasználók, amelyek a bennük lévő kártevő miatt 1,3 millió Google-fiókot támadtak meg. 

Hirdetés

A malware begyűjti a fertőzött készülékek adatait, és egy rootkitet helyez el azokon. Amint a készülék rootolva lett, az e-mail-fiókokat ellopja, és egy olyan kódot helyez el, ami a készüléket további kártékony appok telepítésére kényszeríti

A hackerek a Google Fotókhoz, a Google Playhez, a Google Dokumentumokhoz és a Gmailhez is hozzáférnek, azonban nem a felhasználói adatokra utaznak, hanem az újabb, pénzt hozó kártékony appok telepítésére koncentrálnak. 

A Marshmallow és a Nougat rendszerek tulajdonosai már nem érintettek, azok sebezhetőek, akik Jelly Beant, KitKatet vagy Lollipopot használnak. Az 1,3 millió érintett felhasználó 57 százaléka ázsiai, 19 amerikai, 15 afrikai és 9 százaléka európai. 

A Google minden kártékony appot töröl a Play Áruházból, de állítólag naponta 13 000 újabb fiók fertőződik meg. Aki érintett, annak újra kell telepítenie a készülékét, és minden jelszavát meg kell változtatnia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.