Hirdetés

Google+: nincs többé meghívó



|

Három hónap tesztüzem után a Google+ közel egy tucat új szoláltatással felszerelkezve nyitotta meg kapuját a nagyközönség előtt.

Hirdetés

A közösségi háló gyermekkorának tekinthető első három hónapban csupán egy szűk felhasználóréteg csatlakozhatott az oldalhoz. Ekkor ugyanis még csak meghívó útján deríthettünk fényt a Google+ megoldásaira. Az oldal lendületes fejlődésének köszönhetően a Google+ új korba lépett. A felnőtté érett oldal mindenki számára elérhetővé vált és ezt a jelentős eseményt közel egy tucatnyi új szolgáltatással ünnepelte.

 

 

Ünneplésre pedig volt oka, ugyanis eddigi terepen mért próbaeredményei alapján az oldal megérett a "béta" tesztekre. A változás szele eközben magával hozta egyes szolgáltatásainak névváltozását is. Ennek következtében a Huddle, mely szöveges úton teszi lehetővé a kommunikációt és melyen immáron képeket is megoszthatunk mostantól Messenger névre hallgat majd.

 

 

A videóbeszélgetésekhez használható Hangouts ugyan elkerülte a névváltoztatás pallosát, de egyéb módosulásainak köszönhetően most már az Androidos felhasználók is könnyű szerrel élvezhetik a szolgáltatás kínálta lehetőségeket, sőt online verziójának kibővülésével akár már 10 ember is csatlakozhat egy adott téma körül zajló társalgásokhoz. Mindezen felül számos extra került a Hangouts fedélzetére. Azon túl, hogy barátainknak az online sketchpad-on keresztül rajzolgathatunk, Google dokumentumainkat vagy számítógépünk tartalmát oszthatjuk meg még publikus társalgásokat is indíthatunk.

 



Üdvözítő lehet, hogy a Google+ keresőjébe pötyögve nem csak az érdeklődésünk célkeresztjében álló témák kerülnek elő, hanem a felhasználók után is könnyűszerrel kutakodhatunk. A keresőfunkció bővülésével egyetemben a mobilos felhasználók mozgástere is tovább nőtt. Nem csak profilképünket és értesítés beállításainkat módosíthatjuk, de ismerőseinket is +jelölhetjük a postokban és a kommentekben. Míg iOS eszközökről még a kommentek is kaphatnak tőlünk egy +1-et, addig Androidos mobilfelhasználókként be kell érnünk annyival, hogy készülékük belső memóriáját felszabadíthatjuk, ha a Google+ applikációnkat az SD kártyánkra helyezzük.



Jelenlegi újításait összességében nézve nem állítható, hogy a Google+ teljesen egyedi ötleteket vezetett volna be, mivel számos funkciója már évek óta fellelhető és használható a Facebook-on. Térnyerése ennek ellenére mégsem kérdéses, az azonban igen, hogy képes lesz-e felvenni a versenyt a Facebook-kal.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.