Hirdetés

Google VP9 és Opus kodekekkel újít az Edge



|

Az Anniversary Update-től kezdődően lesznek lejátszhatóak a formátumok.

Hirdetés

Hétfő este a Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 most nyáron érkező Anniversary Update (Redstone) frissítésétől kezdve az Edge böngésző ismerni fogja a WebM konténert, továbbá képes lesz lejátszani a Google VP9 kódolású videókat, és az Opus kodekes hangfájlokat. A három technológia jelen esetben egybetartozik, például a Youtube lehetőség szerint ezek kombinációját használja a videók kiszolgálásakor.

Hirdetés


A 4K felbontású tartalmak streamelésére is alkalmas, ingyenes és nyílt forráskódú Google VP9 videók dekódolását a DXVA (DirectX Video Acceleration) programozási felületen keresztül implementálta a Microsoft. Természetesen a szoftveres mellett az Edge képes lesz hardveres dekódolást is használni, azonban ehhez a számítógép grafikus hardverének támogatnia kell a VP9 hardveres dekódolását.


A Windows 10 Mobile-on egyelőre nem lesz elérhető a VP9 kodekes videók lejátszása, ugyanis ezen a rendszeren momentán csak szoftveres dekódolást lehetne használni, amely rossz lejátszási teljesítményhez, gyorsan merülő akkukhoz vezetne.


A Windows 10 Anniversary Update előzetes változatait használók már tesztelhetik a VP9 és Opus lejátszását. A kodekek támogatását egyelőre manuálisan kell engedélyezni az Edge böngésző "about:flags" különleges beállítólapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.