Hirdetés

GPU-tuning és hűtésvezérlés mobilról



|

Az NZXT nem csak csodálatos házakat és jó vízhűtéseket készít, a hűtésvezérlésben és a tuningban is tud újat mutatni. Ráadásul mindezt akár ingyen, más gyártók termékeivel is.

Hirdetés

Nem ma kezdte meg a CAM szoftver fejlesztését az NZXT, ezért biztosak lehetünk benne, hogy a 3.1.1-es, legújabb verzióban nem fogunk átgondolatlan, buta funkciókkal és haszontalan csicsával találkozni. Éppen ellenkezőleg, a legújabb CAM éppen azokon a területeken erősít, ami egyre több PC-st és PC-s játékost érdekel. Az egyik a távoli, mobilos monitorozás, a másik a GPU-tuning.


Hirdetés


CAM ingyen

A CAM szoftver egy ingyenes program, amelyet erről a weboldalról bárki, regisztráció nélkül letölthet és telepíthet. Persze a használathoz már nem árt regisztrálni, illetve androidos vagy iOS-es mobilunkra is letölteni a CAM mobile szoftvert.



A CAM szoftver a háttérben fut a Windows indítása után, de a letisztult, jól átlátható felületű ablak bármikor előhívható. A Dashboard lapon a hőmérsékletek és a CPU/GPU terheltsége látható, illetve a szabad RAM és HDD/SSD-kapacitás. Hasznos még a legtöbb RAM-ot foglaló alkalmazások listája is.


Ugyanitt Advanced módra váltva már sokkal részletesebb, például processzormagokra lebontott terhelést láthatunk, valamint pontos órajeleket és feszültségszinteket is. Ugyanitt tovább is lépkedhetünk, így akár alaplapi, HDD/SSD és netes információkat, valós idejű állapotokat is láthatunk, sőt, ha bárhol gond van, a CAM azonnal riaszt még akkor is, ha az ablak éppen nincsen fókuszban. A következő lap, a Build a komplett konfigurációt mutatja igen részletes és pontos adatokkal.



A Games igazán érdekes: itt a leggyakrabban játszott játékaink listája jelenik meg. Láthatjuk az indítás és bezárás időpontjait, továbbá a minimális, maximális és átlagos FPS-t is, ami nagyon hasznos lehet gépfejlesztés, hibakeresés stb. céljából.


Tuning és mobil

Az utolsó fülön a tuning fogad, ahol a videokártyán dolgozó GPU és fedélzeti RAM órajeleit növelhetjük meg. Szintén itt nyílik módunk a ventilátorszabályzás megváltoztatására, így - ha ügyesen rajzoljuk meg a görbét - egy hangos videokártyát is lecsendesíthetünk anélkül, hogy fagyni kezdene a gép.



És végül a hab a tortán, hogy a mobilos applikációból is elérjük ugyanezeket az információkat! Amennyiben NZXT világításunk, hűtésvezérlésünk vagy vízhűtésünk is van, ezeknek speciális oldal jár a programon belül, ahol olyan extra szolgáltatásokat kapunk, mint például a vízhűtés pumpájának vezérlése, a világítás megváltoztatása és még sorolhatnánk. Mindenképpen érdemes kipróbálni a CAM-et, nagyon hasznos, megbízható és teljesen ingyenes szoftver, aminek alapszintű (mobilmentes) használatához még regisztrálnunk sem kell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.