Hirdetés

Greeting Card Builder 2.1



|

Készítsünk saját képeslapot! Ünnepekre, évfordulókra jobb a személyes ajándék.

Hirdetés

Mindig nagyobb meglepetéssel szolgálnak az egyedi ötletek, mint az előre gyártott, megvásárolt ajándékok. A boltokban kapható képeslapok között is van ugyan számtalan változat, de talán az okozná a legnagyobb örömet, ha a címzett saját készítésű üdvözletet kaphatna. Egy hétköznapi grafikus programmal nehéz több oldalas üdvözlőlapokat előállítani, ezért ilyenkor érdemes körülnéznünk az alternatív lehetőségek között. A Hallmark Card Studio programja itthon még nem eléggé elterjedt, valamint a hazai fizetésekhez kissé drága, főleg a szállítási költség miatt. Olcsóbb megoldást nyújt a Greeting Card Builder, és bár nem tartalmaz olyan hatalmas mennyiségű sablont, mint az előbbi vetélytársa, de egy kis kreativitással nagyon egyszerűen hozhatunk létre újabb lapokat.

 

 

greeting_card_builder.jpg


 

Külső és külső

A program első ránézésre az Office 2007 családhoz hasonlít, ezért ha valaki már megszokta a szalagos felépítést, itt is hamar kiigazodik majd. A program sok előre elkészített sablont tartalmaz, többségükben négyoldalas kiadványokhoz valókat. Szinte minden alkalomra találunk két-három lehetőséget, amelyet utána a saját képeinkkel dobhatunk fel. A sablonokban általában a képek helye el van forgatva, de természetesen a beillesztendő képet könnyen be tudjuk igazítani és pár kattintással minden a helyére kerül. A lapsablonokat egyedibbé tehetjük a számtalan kiegészítő segítségével, és ha olyan lapot készítünk, amelyet később fel szeretnénk használni, van lehetőség saját sablon készítésére is.

 

 

greeting_card_builder_template.jpg

Számtalan sablonból válogathatunk


 

Érdemes a programban alaposan körülnéznünk, hiszen egyes esetekben a szükséges kellékek szinte el vannak dugva (például a hátterek, effektek, keretek külön fülön érhetők el). A saját képek hozzáadását szerencsére külön ablakokból vagy az időnként felbukkanó fájltallózóból is megtehetjük, de a képtípusok közül csak az általánosan elterjedt formátumokból választhatunk.

 

Publikálás félszegen

A szerkesztési műveletektől sokat ne várjunk, hiszen inkább kiadványkészítő, mint képszerkesztő alkalmazásról van szó. Ezért az árnyékolás, a kitöltés, a forgatás és ehhez hasonló műveletek azok, amelyekkel dolgozhatunk. Kissé elrejtve találjuk meg a speciális képmódosítási lehetőségeket is, mint az elmosás vagy a kontraszt változtatása, esetleg a maszkolás. Lehetőségünk van egy naptár beszúrására is az üdvözlőlapba, sajnos ez igazán csak akkor lehetne használható, ha nem az angolszász formát használná, tehát a vasárnap a hét végére kerülne.

 


greeting_card_builder_preview.jpg

A nyomtatást megkönnyíti az előnézeti kép

 

 

Végezetül – ha elkészítettük az üdvözlőkártyát – egy kis keserűség jön: a publikálás. A szerzők valószínűleg elfeledkeztek arról, hogy elektronikusan is szeretnénk továbbítani az összeállított kiadványt. Mielőtt valaki félreértené az előbbi mondatot: lehetőség van e-mailben vagy képként, esetleg tapétának exportálni a lapot, de mindig csak az aktuális oldalt. Egy négyoldalas, hajtogatható üdvözlőlap esetében a Flash-videó vagy a videoexportálási lehetőség is jól jönne a mai időkben. Ha nyomtatni szeretnénk, akkor nincs probléma, hiszen a program megfelelően elrendezve kínálja fel a lapokat.

 

A Greeting Card Builder valóban egy nagyon egyszerű, viszonylag olcsó alkalmazás, de az exportálási lehetőségek hiánya hidegzuhanyként éri a felhasználót. Ha ezektől eltekintünk, akkor érdemes egy próbát tenni, hátha egy későbbi verzióban elérhetők lesznek az általunk hiányolt funkciók is.

 

 

Adatok

  • Üdvözlőlapok tervezése
  • Alkalmi sablonok
  • Kényelmesen alakítható képek és szövegek
  • Könnyű képszerkesztési funkciók
  • Egyszerű nyomtatás
  • Exportálás e-mailbe és képként
  • Vista alatti működés
  • Forgalmazó: PearlMountain Software
  • Ár: 30/60 USD (magán/üzleti licenc)

 

Értékelés

Előny: könnyen összeállítható az egyedi képeslap

Hátrány: az elkészített lapot nem lehet Flash- vagy videoformátumba menteni

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.