Hirdetés

Growl - a figyelmeztető



|

Az összes használt alkalmazás figyelmeztetéseit egy helyen jeleníthetjük meg a Growl-lal.

Hirdetés

A különböző alkalmazások más-más módon hívják fel arra a figyelmünket, ha valami fontos történt számítógépünkön, mint például befejeződött egy letöltés, új levelet kaptunk vagy új ismerősünk hív minket a Skype-on keresztül. A Growl segítségével ezeket a figyelmeztetéseket egységes felületen keresztül kaphatjuk meg a számunkra megfelelő módon. Így a különböző programok által generált felugró üzeneteket kikapcsolhatjuk, azok nem vonják el a figyelmet a munkáról.

 

 

growl.jpg
 

 


A figyelmeztetések típusa természetesen részletesen konfigurálható. Kérhetünk vizuális és/vagy hangjelzést, megadhatjuk, hogy pontosan hogy is nézzen ki a megjelenő ablakocska, kint maradjon-e a képernyőn vagy eltűnjön egy idő múlva, sőt akár a figyelmeztetést továbbküldhetjük egy másik számítógépre is. Mindezek mellett a figyelmeztetésekkel együtt egyéb dolgokat is elindíthatunk, például küldhetünk e-mailt, futtathatunk egy tetszőleges szkriptet vagy programot, sőt akár fel is olvastathatjuk az üzenetet hangosan.
Természetesen csak olyan programokkal képes együttműködni, amelyeket „ismer”. Ez már ma is nagyon sok programot jelent, de a listát a fejlesztők folyamatosan bővítik, érdemes gyakran ellenőrizni.

 

1. Ahhoz, hogy kiderítsük, egy adott alkalmazással képes-e együttműködni a Growl, látogassuk meg a fejlesztők weboldalán található kompatibilitási listát, amely a http://www.growlforwindows.com/gfw/apps.aspx hivatkozáson keresztül érhető el. Itt máris láthatjuk, hogy a Firefoxszal való együttműködéshez egy kiegészítőt kell letöltenünk.

 

growl_kezel_1.jpg

 



2. A Download Firefox Extension gombra kattintva a Mozilla kiegészítőket tartalmazó oldalára jutunk, ahol először is pipáljuk ki a kijelölőnégyzetet, majd kattintsunk az Add to Firefox gombra, amelynek hatására a többi kiegészítőhöz hasonlóan telepíthetjük a Growl/GNTP nevű modult.

 

growl_kezel_2.png


3. A Firefox újraindítása után ellenőrizzük, hogy rendesen kommunikál-e Growllal. Indítsuk el a Growlt, majd kattintsunk az Applications fülre. Ha minden rendben, akkor itt a bal oldali Application Name listában megjelent a Firefox, erre kattintva konfigurálhatjuk annak figyelmeztetéseit.

 

 

growl_kezel_3.jpg


4. Jól láthatjuk, hogy a Firefox alatt a letöltésekről kaphatunk figyelmeztetést a Growl segítségével. Példánkban válasszuk ki a sikeres letöltés (Download Complete) opciót, majd a jobb oldalon adjuk meg a beállításokat.

 

 

growl_kezel_4.jpg


5. A beállítások között a Display menüt állítsuk „Toast”-ra, a Duration mellett adjuk meg a figyelmeztetés hosszát, a Sound alatt pedig rendelhetünk hozzá hangjelzést is. Ha szeretnénk, akkor megadhatjuk a figyelmeztetés fontosságát (Priority), továbbíthatjuk azt más számítógépekre (Forwarding) és akár a képernyőre is „ragaszthatjuk” (Sticky).

 

 

 

growl_kezel_5.png

 


6. Ha mindent beállítottunk, nincs más dolgunk hátra, mint kipróbálni, hogy minden tökéletesen működik-e. Indítsunk el egy letöltést Firefox alatt és figyeljünk arra, hogy mi történik annak befejezésekor. Ha a képernyő jobb alsó sarkában megjelenik a figyelmeztető üzenet, akkor mindent jól csináltunk.

 

growl_kezel_6.png
 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.