Hirdetés

Gyarapszik a Windows 8 alkalmazásboltja



|

Már több mint négyszáz metrós alkalmazás létezik. Hazánkban csak csökkentet kínálattal találkozhatunk.

Hirdetés

A hírek szerint a Microsoft hamarosan véglegesítheti új operációs rendszerének forráskódját, kiadva az RTM változatot. Addig is az eddigi kiadásokat több millió tesztelő használja világszerte, s így az első, még ingyenes metrós alkalmazások is rengeteg emberhez jutnak el. a McAkins adatai szerint ennek megfelelően a Windows Alkalmazásboltja lassan bővülni kezdett, így immár több mint négyszáz app található meg a kínálatában.

 



Habár ezen összeg még mindig nagyon alacsonynak tűnik, nem szalad elfelejteni, hogy egy még el sem készült operációs rendszer szoftverboltjáról beszélünk, amely sokaság vélhetően az október 26-i induláskor már egy ezres app szám felett lesz. Főként, hogy a hírek szerint a Microsoft direkt visszatart néhány nagy programot, amelyeket majd az RTM kiadásával együtt jelentenek be, hogy a hír nagyobbat szólhasson.

Ha a kategóriákat nézzük, akkor egyelőre a hír és időjárás appokból van a legtöbb, amelyet a játékok és a fényképekkel kapcsolatos alkalmazások követnek. Ezen felül népszerű kategória még a szórakoztatás, valamint a termelékenység.

Persze azt rögtön hozzá kell tenni, hogy a fenti szám a globális piactérre vonatkozik, így a lokalizációs szűrés miatt az egyes országokban sokkal alacsonyabb a látható szám. Ennek megfelelően például Magyarországról böngészve is messzinek tűnik a négyszázas kínálat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.