Hirdetés

Gyorsabb és jobb lesz a Bluetooth



|

2016-ban nagy ugrás elé néz a vezeték nélküli adatátviteli technológia.

Hirdetés

A Bluetooth Special Interest Group fedőnevű társaság folyamatosan azon dolgozik, hogy tovább fejlessze a manapság igencsak népszerű technológiát. A szabványért és a licencért felelős, 1998-ban alapított, Washington államba székelő társulás megosztott néhány részletet 2016-os terveiből, ezek alapján pedig igen nagyot léphet előre a Bluetooth.

Hirdetés

A következő generációs hardware sokkal gyorsabb adatátvitelt és a jelenleginél négyszer nagyobb vezeték nélküli hatótávolságot kínálhat. A sebesség előreláthatóan kétszeresére növekedhet, miközben az energiafogyasztás a megszokott szinten marad. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy jelentősen több tartalmat tudunk majd átküldeni, mielőtt a használt eszköz akkumulátora lemerülne.

Szóba került a mesh networking alkalmazása is, hogy könnyedén tudjunk az egész lakáson átívelő hálózatokat létrehozni. Az SIG szerint 2016-ra a Bluetooth szerepe jelentősen megnövekszik majd az okos otthonokban, a dolgok internetében és az ipari automatizálásban is. Reméljük, hogy a fentebb említett fejlesztéseket minél hamarabb viszontláthatjuk az átlagemberek számára is elérhető eszközökben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.