Hirdetés

Gyorsan reagált az Eset Software



|

Hirdetés

Ugyanakkor a hibát a Secunia Research nyilvános bejelentését megelőzően már 6 nappal orvosolták az Eset Software laborjában, amely bekerült a szeptember 2-án kiadott automatikus frissítések közé.


A számítógépes programok potenciális hibalehetőségeit feltáró Secunia Research 2005. augusztus 29-én értesítette Eset Software-t arról az általa felismert sebezhetőségről, amely a NOD32 antivírus programot érinti. A hiba a NOD32 tömörített fájlokat vizsgáló moduljában volt, amit a szeptember 2-án kiadott automatikus frissítés már kijavított. A Secunia Research által a mai napon nyilvánosságra hozott, már megoldott problémára az Eset Software a tőle megszokott gyorsasággal reagált. "A fenyegetés elméleti jellegű volt, hiszen jelen pillanatban sincs információnk olyan kártékony kódról, amely ezt a hibát használta volna ki." - mondta Csiszér Béla, a NOD32 antivírus programot hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója.

A NOD32 felhasználók, amennyiben a legfrissebb adatbázist használják, nincsenek veszélyben. A NOD32 által használt automatikus frissítési mód miatt valószínűleg észre sem vették, hogy a tömörített fájlokat vizsgáló modul is frissült a vírusadatbázissal együtt, amely azonnali gyógyírt jelentett a problémára.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.