Hirdetés

Gyorsan terjed a gamerek körében a Windows 10



|

A Linuxot már régen lekörözte a Microsoft pár napja kiadott rendszere.

Hirdetés

A Windows 10 előzetes kiadásait tesztelők körében régen kialakult a konszenzus, miszerint a Microsoftnak ezúttal nem sikerült bakot lőnie. A rendszer „végleges” változatának múlt heti kiadásakor a sajtó részéről szintén pozitív fogadtatásban részesült, ráadásul a Windows 7 / 8.x tulajok ingyen frissíthetnek rá. Látszólag minden csillag együtt áll a sikeréhez, kíváncsiak vagyunk, hogy milyen tempóban fog emelkedni a platform piaci részesedése.

Hirdetés


Egyelőre csak annyi biztos, hogy a Steam júliusi hardveres-szoftveres felmérése alapján a rendszer gőzerővel terjed a gamerek körében. Június utolsó napján a szolgáltatást használók 1,2 százaléka volt a Windows 10 valamelyik előzetes kiadásán, ám július utolsó napjára – azaz három nappal a Windows 10 kiadása után – az érték már 2,3 százalékra emelkedett.


Érdekesség, hogy július végén a Linuxot használók tábora 0,89 százalék volt, júniushoz képest 0,02 százalékot erősödött a pingvines rendszer. A Mac OS X 0,01 százalékos bővülés után 3,23 százalékon zárta az év hetedik hónapját.


(Nyitókép: dfactory)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.