Hirdetés

Gyorsult és karcsúsodott az Opera 12 bétája



|

Újdonságai mellett keveset használt régi funkciók is kikerültek a böngészőből.

Hirdetés

A norvég szoftvercég ma elérhetővé tette az Opera webböngésző 12-es főverziójának első bétáját, a Wahoo kódnévre hallgató új változat számos meglepetést tartogat az alkalmazás korábbi felhasználóinak.


Fontosabb újdonságai közül kiemelendő, hogy a riválisok aktuális megoldásaihoz hasonlóan már képes hardveresen renderelni a weboldalakat, könnyedén témázhatóvá vált, nagy mértékben javult a HTML5 / CSS3 támogatása, az előző verzióhoz képest gyorsabban indul, Windows és Mac platformokon rendelkezik natív 64 bites változattal, továbbá a stabilitásának növelése érdekében elszeparált folyamatokként futtatja a beépülőket.


Meglepő módon a komoly újdonságok bevezetésével párhuzamosan rengeteg régebbi funkciót is kiselejteztek a programozók, bár a böngészőből webszervert faragó Unite, a hangvezérlés, és a widgetrendszer sosem voltak különösebben népszerűek a felhasználók körében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.