Hirdetés

Gyűjtötték az adataidat az iOS-es appok



|

Az Apple több száz kémkedő alkalmazást törölt az App Store-ból.

Hirdetés

A SourceDNA biztonsági cég 256 olyan appot talált az Apple alkalmazásboltjában, amelyek engedély nélkül gyűjtötték be a felhasználók e-mail-címeit, a telepített appok listáját, a szériaszámokat és más olyan információkat, amelyek azonosításra alkalmasak. 

Hirdetés

Az Apple számára ugyan kiemelt fontosságú a felhasználóinak az adatbiztonsága, mégis átcsúsztak az appok az ellenőrzésen, és a becslések szerint 1 millió emberhez jutottak el. 

Ez volt az első alkalom, hogy ilyen jellegű appokat találtak az App Store kínálatában. A feladatuk (titokban) gyakorlatilag az volt, hogy a lehető legtöbb privát információt gyűjtsék be. 

Az appok többsége egyébként Kínából származott, és még a hivatalos McDonald's app is érintett volt (a kínai kiadás). Konkrét lista nincs, de az Apple minden nevet megkapott. 

A múlt havi XcodeGhost botrány után ez nem valami jó hír, pedig az Apple próbálja elkerülni a hasonló helyzeteket. 

Az érintett programokat törölték az App Store-ból. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.