Hirdetés

Ha a Photoshop nem elég...



|

Már az AutoFX próbaverziója is nagyszerű lehetőségeket kínál a fotómanipulálásra.

Hirdetés

Az Auto FX szoftvercsalád honlapja nagyszerű csemege azoknak, akik különböző képmanipuláló szoftvereket alkalmaznak, akár csak hobbiszinten is. A weboldal rendkívül igényes és izgalmas, könnyedén áttekinthető, mindent-a-szemnek-típusú, színes példákat is találhatunk rajta. A referenciaképek hol diavetítésszerűen, hol a kép alá helyezett linksorra kattinthatóan mutatják be a választott hatások alkalmazása előtti és utáni állapotot. Letölthető demók és rövid oktatófilmek is találhatók itt a tudásra szomjazók számára, illetve ingyenes pluginekkel is szolgálnak a kedves vevőknek, kiegészítésként.

 

A letölthető demók esetében beállíthatjuk, hogy mely Photoshop-verziókba illő beépülőkként fogjuk használni a programokat (CS2-től fölfelé) – de természetesen önmagukban is megállják a helyüket. (A támogatott operációs rendszerek: Windows XP, Vista és 7, Mac OS 10.4 és e verziószám fölött.) A letöltéshez mindössze egy ingyenes regisztrációra lesz szükség.

 

 

 

 

A demókat négyfelé osztották fel. Az első csomagban található a három főoldalon reklámozott program: a Mystical Focus, a Mystical Lighting and Ambiance 2.0 és a Mystical Tint Tone and Color 2.0, a második pakk a DreamSuite Series One-t, Series Two-t és a Gel Seriest tartalmazza. Következő: Photo/Graphic Edges™ 7.0, és a negyedik az AutoEye™ 2.0. A készítők mndegyik programhoz mellékeltek egy kisebb oktatócsomagot, különféle hatások leírásait, képgalériákat, illetve videókat. Nézzük, mit tudnak az egyes csomagok!

 

 

 

 

A Mystical Suite olyan vizuális hatások gyűjteménye, amelyek egyaránt alkalmazhatók fotorealisztikus mélységekben vagy panorámamozgásnál; lágy fókuszt, szelektív ecsetfókuszt (mintha az ecsettel törölnéd a homályosítást, nagyon látványos), matricákat, és számos más kreatív módszert nyújt ahhoz, hogy a képünk nagyszerűen nézzen ki.

 

A Mystical Lighting & Ambiance 2.0-s verziója a fényhatásokban jeleskedik: természetes megvilágítást, árnyékoló és atmoszférikus hatásokat helyezhetünk el vele a képen (például eső, hó, köd, homály, pára stb.); valamint 27 különféle szűrőt alkalmazhatunk, hogy a fotónk még realisztikusabb – vagy épp még misztikusabb látványt nyújtson.

 

 

 

 

A Mystical Tint Tone and Color 2.0 egy 60 filteres gyűjtemény, amelyek segítségével – a szoftver ígérete szerint – tizedannyi lépésből érhető el a kívánt hatás, mintha Photoshopot alkalmaznánk. Több mint 300 különféle ki- és bekapcsolható ecset teszi ezt a programot igazán alkalmassá az utómunkálatokra, a városképektől a műtermi arcképekig. Az új portrékhoz való szűrők kitűnők a bőr, a haj, a szem és a száj optikai tuningolására.

 

A Photo Graphic Edges 7.0 Platinum Edition nem véletlenül kapta a platina kiadás elnevezést. 32 effektet tartalmaz, a fotóknak látványos széleket, keretet, díszítést adhatunk a segítségével, valamint többek közt a filmkeretek, a sötétszoba-hatás, a természetes médiakeretek, a vékony keretek, és még tucatnyi klassz, igényesen elkészített hatás áll vele a rendelkezésünkre, amelyek stílust és eleganciát kölcsönöznek a fotóinknak.

 

 

 

 

A DreamSuite Series One, azaz a sorozat egyes számú tagja 18 megoldással áll a grafikusok és fotósok rendelkezésére, de plugint bárki könnyedén használhatja, nemcsak a profik, és igen meglepő, pompás hatások érhetők el vele. A sorozat második tagja, a DreamSuite Series Two tizennégy újabb filtert tartalmaz, a fotóinkból akár puzzle-t is készíthetünk általa.

 

 

 

 

A DreamSuite Gel Series használatával olyan érzetet adhatunk a fotóinknak, mintha zselével festenénk, rajzolnánk. Ragyogó, áttetsző színeket, felületeket ad a fotókhoz; tükröződő vagy éppenséggel fénytörő hatásokat helyezhetünk el rajtuk, és olyan ecsetalapú eszközkészletet használhatunk, amelyekkel mélységbeli és áttetsző tükröződést, színeket és felülethatásokat is létrehozhatunk. 

 

Végül, de nem utolsósorban az AutoEye 2.0-t kell megemlítenünk. Ezen beépülő újjáépíti az elveszett részleteket és színeket a képeken, különleges színezést használ, és egy olyan technológiát, amelynek segítségével a gyártó szerint olyan eredményeket érhetsz el, mint semelyik másik szoftver használatával. Az Auto Eye segítségével felturbózott képek valóban nagyon élénkek és pengeélesek lesznek.

 

Egy szó mint száz, rendkívül részletgazdag és nagyon érdekes honlapról van szó, a termékek pedig ígéretesek. Négyszáz dollárért szerezhető be a teljes verzió a három pakkból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.