Hirdetés

Hackelt BIOS-szal turbózhatóak fel egyes Radeonok?



|

Némi buherával lehetséges feloldani a szoftveresen letiltott compute egységeket.

Hirdetés

Az AMD egy időben elég sok hárommagos processzorral volt jelen a piacon. Ezek az egységek tipikusan kishibás négymagos CPU-k voltak, azonban előfordult, hogy a megrendelések kiszolgálása érdekében a vállalat teljesen jó négymagos processzorokat kényszerült szoftveresen lebutítani. Sok alaplapnál extra eladási pont volt, hogy támogatták a processzorokban letiltott magok feloldását.

Hirdetés


Úgy tűnik, hogy egyes Hawaii, Tonga és Fiji grafikus processzorra épülő AMD Radeon videokártyák esetében is megoldható lehet az ilyen típusú turbózás. Az Overclock.net egyik fórumozója készített egy alkalmazást, amely képes megállapítani, hogy találhatóak-e letiltott compute egységek a grafikus processzorban, továbbá ezeket hardveresen vagy szoftveresen kapcsolták-e ki a gyárban.

(Fotó)


Az információkat felhasználva egy másik alkalmazással meg lehet kísérelni a szoftveresen letiltott egységek aktiválását. Ehhez a megfelelő beállításokkal egy új BIOS-t kell készíteni a GPU-hoz. Természetesen az ügyeskedéssel tönkre lehet tenni a videokártyát, az eszközök csak és kizárólag saját felelősségre használhatóak.


(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.