Hirdetés

Hackerek lőtték le a cseh médiát



|

Most a cseh média esett a hackerek DDoS-támadásainak áldozatul.

Hirdetés

Folytatódik az online média elleni cybertámadások sora, ugyanis a legfrissebb jelentések szerint egyre több csehországi internetes újság esik a bűnözők áldozatául. Az ország három legnagyobb oldala, az ihned.cz, az idnes.cz és a novinky.cz egyaránt megerősítették, hogy a weboldaluk jelentősen lelassult vagy összeomlott. Az egyelőre ismeretlen, hogy ki áll a támadások hátterében.

Az áldozatul esett oldalak beszámolói mind arra utaltak, hogy most is az effajta támadásokhoz széles körben használt DDoS-alapú megoldást, vagyis a szolgáltatásmegtagadással járó támadást választották az ismeretlenek. 

Nem sokkal ezelőtt a nagyobb híroldalak közül többen is elszenvedtek hasonló támadást: az idei évben ennek a trendnek már a New York Times és a Wall Street Journal is áldozatul esett. Akkor úgy hitték, hogy a támadások eredete Kína volt, ez a feltételezés azóta is áll. A biztonsági szakértők szerint az elmúlt héten a hackerek kormányzati szerveket céloztak meg Európában, köztük Csehországban, Írországban és Romániában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.