Hirdetés

Hálókártyákat tüntet el az XP SP3



|

Többen is teleszemetelt rendszerleíró adatbázisról panaszkodnak.

Hirdetés

Az XP SP3 megjelenésének másnapján számos olyan felhasználói visszajelzés érkezett, amely szerint a telepítés után kiürült az eszközkezelő, nyomtalanul eltűntek a hálózati beállítások és kapcsolatok, a felhasználók tehát képtelenek voltak a helyi hálózatokra vagy az internetre csatlakozni. A Symantec elutasította azokat a vádakat, amelyek szerint biztonsági szoftvereik - köztük a Norton Internet Security és a Norton 360 - lennének felelősek a káoszért, ami a Windows XP SP3 telepítése után támadt. A Microsoft elzárkózott a problémával kapcsolatos kérdések megválaszolásától.

0522xpbug.jpg


"A hálózati beállításoknál egyetlen hálókártyám sem jelenik meg, pedig három is van a gépemben" - állítja a MRFREEZE61 nevű felhasználó a Microsoft XP SP3 fórumán. "Megpróbáltam az eszközkezelőben orvosolni a problémát, de meglepetésemre az is teljesen üres volt." A fórumon nem ő volt az egyetlen felhasználó, aki hasonló problémára panaszkodott. MRFREEE61 azt állította, hogy a Windows rendszerleíró adatbázisában sérült bejegyzéseket talált. Ezek neve "$%&" karakterekkel kezdődött, eltávolításuk után pedig normalizálódott a rendszer működése.

Az amerikai Computerworld oldalán Gregg Keizer válogatott a hozzászólások közül. Néhányan azt állították, hogy a sérült kulcsokat a Symantec-termékek szekciójában találták, és a biztonsági programokat gyártó céget hibáztatták. "Minden sérült elem a Norton/Symantechez tartozik" - jelentette ki a gfrost néven író felhasználó. A Datarimlens nevű kommentelő szerint is "minden jel arra utal, hogy a Symantec a ludas. Foglalkoznak egyáltalán az esettel? Tényleg azt várják tőlünk, hogy elhiggyük: az SP3 tesztelése folyamán, ami azért elég alapos volt, nem találkoztak ezzel a problémával?"


További tapasztalatok és megoldási lehetőségek >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.