Hirdetés

Hamarosan az Oracle frissíti majd a Mac-es Java beépülőt



|

Az almás gépekre is azonnal elérhetővé fognak majd válni a frissítések.

Hirdetés

Henrik Stahl, az Oracle Java futtatói környezettel foglalkozó csoportjának egyik vezetője nemrégiben bejelentette, hogy a Mac OS 10.7+ operációs rendszerekre a JDK 7 Update 6 verziótól kezdve az Apple helyett közvetlenül ők fogják elérhetővé tenni a hibajavító kiadásokat.


A saját Mac-es frissítések terve vélhetően már jó ideje érlelődött az Oracle illetékeseiben, hiszen az internetes bűnözők figyelme az utóbbi hónapokban nem csak Windows-on fordult a Java felé, köszönhetően a környezet platformtól függetlenül jól támadható biztonsági réseinek.


Mint a lassan lecsengő Flashback-botrány is mutatja, sok esetben a frissítések gyors telepítésével megelőzhető lenne a sérülékenységek kihasználása, nemrég is azért fertőződhetett meg világszerte ~600 ezer Mac, mert az Apple két hónap késéssel tette elérhetővé eszközeire a futtatói környezet hibajavítását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.