Hirdetés

Hamarosan még jobb lesz használni a Chrome-ot PC-n



|

A decemberben érkező verzió kevesebb memóriát fogyaszt majd a Google mérnökei szerint.

Hirdetés

A Google egy ideje igyekszik csökkenteni a Chrome erőforrásigényeit, azonban a böngészőn bőven akad még munka ilyen téren. 

Hirdetés

Szerencsére a hamarosan megérkező Chrome 55 javít a helyzeten, ugyanis frissített JavaScript engine-t tartalmaz, amelynek hála jelentősen csökken a memóriahasználat. 

Mivel sok modern weboldal épít a JavaScriptre, ezért akár drámai előrelépést is lehet majd tapasztalni. A YouTube-on és a Redditen például 50 százalékkal kevesebb memóriát használt fel átlagosan a Chrome 55, mint a Chrome 53. 

A befejezett asztali verzióra december 6-ig kell várni, de a türelmetlenek biztos tehetnek majd egy próbát egy kiadás előtti változattal is. 

Fontos megjegyezni, hogy teljesítménybeli javulásokra nem kell számítani, igazából csak az tapasztal majd különbséget, akinek a gépében eleve kevés a memória vagy aki sok más programot, esetleg nagyon sok lapot nyit meg. 

Az optimalizációk folytatódnak, a jövőben az 1 GB-nál kevesebb RAM-mal rendelkező, belépőszintű gépeken is javítanának a működésen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.